Det gyldne korns år 2013

quinoa_kvinde_foto

Quinoa, også kaldet “inkaernes gyldne korn”, har langsomt men sikkert vundet indpas på det konkurrenceprægede internationale marked, ikke bare for dets høje ernæringsværdi, men også for dets uendelige mange anvendelsesmuligheder i gourmetkøkkenet.

Quinoa_hands_foto

Den ubestridte dronning af Andesbjergene får endelig, hvad det fortjener, da FN har udnævnt 2013 til ”Internationalt Quinoa År” for at fremhæve fordelene ved en af de mest mangfoldige produkter, som har fanget opmærksomheden hos udenlandske købere, især fra Japan, Sverige, Danmark, Frankrig, USA, Tyskland og Canada.

Quinao_field_foto

En af de ting, der gør quinoa til “supermad” er dets modstandsdygtighed og variation. Der er mere end 1.800 forskellige former for quinoa, der kan dyrkes under forskellige og til tider barske forhold. I et miljø, hvor klimaændringer og naturkatastrofer truer mange traditionelle former for landbrug, er robusthed en eftertragtet kvalitet i enhver afgrøde.

Kilde UNRIC: FN’s regionale informationskontor for Vesteuropa
Læs mere