Velkommen til Quinoa Helsekost

Vi udvider din verden

Bag Quinoa helsekost står Toril Harvad og hendes mand Stig Harvad.

Efter mange år i humanitært arbejde skiftede Toril i 1999 spor og åbnede sin egen butik på Gl. Kongevej på Frederiksberg med økologisk hudpleje og klinik. Butikken hed Ylang Ylang – som betyder blomsternes blomst.

Fra hudpleje til helsekost
Efter en årrække fra 2008 som distributør af økologisk hudpleje besluttede Toril sammen med sin mand at åbne en helsekost. De overvejede at købe en helsekost i Ringsted, men Roskilde bød pludselig på de helt rigtige rammer.

Som faglig baggrund har Toril erfaring fra daglig ledelse af en helsekost i Næstved. Herudover har hun taget adskillige kurser og efteruddannelse hos bl.a. heilpraktiker og ernæringsterapeut Anette Harbech Olesen. Endelig er hun uddannet kropsterapeut i Rosenmetoden. Hendes min mand er i dag godt og vel halvvejs i biopatstudiet efter en karriere på 30 år som skolelærer.

Da chancen og rammerne meldte sig til at opbygge en helsekost i Roskilde, blev alle sejl sat til. Quinoa helsekost kan i år fejre syv år i Gullandsstræde.

Logo Om Quinoa

Navnet og logoet

Hvorfor skulle butikken hedde Quinoa helsekost?
Min mand og jeg er blevet beskyldt for at åbne butikker med underlige navne. Vores butik på Gl. Kongevej hed som nævnt Ylang Ylang efter den asiatiske euforiserende blomst. Quinoa udtales af indianerne ‘keen’wa’ og er nok mest korrekt udtalt på lidt syngende jysk! Fortvivl ikke – vi siger selv ‘Ki’noa’ (som i Noa Noa). Men inspirationen var, at jeg faktisk først selv blev bekendt med quinoa-kornets fortræffeligheder for ca. 10 år siden, da jeg havde mit første job i en helsekost og blev meget glad for produktet – indianernes hellige korn.
Min mand anede ingenting om dette korn, men synes navnet lød sjovt, så hvorfor ikke… Quinoa helsekost!

Hvad er Quinoa?

Quinoa, også kaldet ‘Inkaernes gyldne korn’, har langsomt men sikkert vundet indpas på det internationale marked, ikke bare for dets høje ernæringsværdi, men også for dets uendelige mange anvendelsesmuligheder i gourmetkøkkenet.

En af de ting, der gør quinoa til “supermad” er dets modstandsdygtighed og variation. Der er mere end 1.800 forskellige former for quinoa, der kan dyrkes under forskellige og til tider barske forhold. I et miljø, hvor klimaændringer og naturkatastrofer truer mange traditionelle former for landbrug, er robusthed en eftertragtet kvalitet i enhver afgrøde.

Kilde UNRIC:
Læs mere

Quinoa klaser

Vores kunder siger…

Dejlig butik og prof vejledning

Rikke Stengade

Fantastisk behandling – glæder mig allerede til næste gang. 5 store roser.

Ghita Frydendal
ÅBNINGSTIDER

MANDAG – TORSDAG

10:00 ~ 17.30

FREDAG

10:00 ~ 18.00

LØRDAG

9:30 ~ 14.30