Om baggrundenToril_oval_profil

Bag Quinoa helsekost står Toril Harvad og hendes mand Stig Harvad.

Efter mange år i humanitært arbejde skiftede jeg (Toril) i 1999 spor og efter et års tid i DGI-byens Kurbad, åbnede jeg min egen butik på Gl. Kongevej på Frederiksberg med økologisk hudpleje og klinik. Butikken, som har flyttet et par numre ned ad gaden, hedder i dag Greenskin.

Hvorfor så Quinoa helsekost dagens lys?
Efter en årrække fra 2008 som distributør af økologisk hudpleje, faldt det mig noget ensidigt kun at arbejde med hudpleje, og jeg besluttede sammen med min mand at åbne en rigtig helsekost, som han altid har drømt om.

Som faglig baggrund har jeg erfaring fra daglig ledelse af en helsekost i Næstved ”Sund Fornuft” og kurser og efteruddannelse hos Heilpraktiker og ernæringsterapeut Anette Harbech Olesen samt en uddannelse som kropsterapeut i Rosenmetoden. Og i dag er min mand godt og vel halvvejs i Biopatstudiet, efter en karriere på 30 år som skolelærer.

Da chancen og rammerne meldte sig til at opbygge en helsekost i Roskilde, greb vi den og satte alle sejl til. Og jeg må sige, at vi har fået en varm velkomst i Gullandsstræde, hvor vi nu i 2016 kan fejre fem år.

logo_rodbag_outlinedHvorfor skulle den hedde Quinoa helsekost?
Vi er blevet beskyldt for at åbne butikker med underlige navne. Vores butik på Gl. Kongevej hed Ylang Ylang, som er en asiatisk blomst, dufter euforiserende og betyder blomsternes blomst. Quinoa udtales af indianerne ”keenwa” og er nok mest korrekt udtalt på lidt syngende jysk! Fortvivl ikke – jeg siger selv ”Ki´noa” (som i noa noa). Men inspirationen var, at jeg faktisk først selv blev bekendt med quinoa-kornets fortræffeligheder, da jeg arbejdede i helsekosten Sund Fornuft og blev meget glad for produktet – indianernes hellige korn.
Læs evt. mere under ”Om Quinoa kornet”.

 

Hjertelig velkommen i Quinoa helsekost!

 

Venlig hilsen

Toril Harvad